După ce fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, îndemna la boicotarea ceremoniei de comemorare a Revoluției de la Cotroceni, prin refuzarea prezenței de către cei invitați, Federația Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – LORD ’89, îi adresează o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care îi solicită să renunțe la ideea de a folosi Revoluția Română în scopuri electorale și atrăgându-i atenția că nu are voie să schimbe istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român!

Scisoarea a fost trimisă după ce şeful statului a anunţat că va declara 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, într-o ceremonie care va avea loc, luni-20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 și în contextul în care Iohannis se va afla vineri la Timişoara.

Va redăm în continuare conținutul scrisorii în integralitatea ei.

SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată domnului Preşedinte al României Klaus Werner IOHANNIS

FEDERAŢIA LOJA DE ONOARE A REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 – LORD ’89, constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluţiei Române din Decembrie ’89,

Urmare a comunicatului Dvs. intitulat 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului, cu respect ne adresăm Dvs., dle Preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis, calitate pe care aţi dobândit-o în urma alegerilor libere, prin vot democratic al poporului român.

În Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia Română, 30 de ani în democraţie a poporului român, când comemorăm eroii căzuţi în acel sângeros Decembrie ’89, care cu jertfă şi sacrificii supreme, au instaurat libertatea şi democraţia în România.

Decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroii noştrii, şi-a câştigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege şi de a fi ales.

Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie sa rămână nepătată în memoria poporului român.

Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să rămână a noastră, a poporului român.

Nu trebuie să uităm că Revoluţia este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

PREŞEDINTE
Irinel STRUŢĂ