Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu se arată “șocat” de ultimele declarații ale liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a susținut la RTV că pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în Justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major, eunțând în acest sens discuții care să se poarte cu partidele de opoziție.

Pe domnul Tăriceanu l-am apreciat și criticat în acești ultimi doi ani. Însă azi este pentru prima dată când pur și simplu mă sperie! Și o spun ca cetățean, nu ca politician. Mă sperie pentru că realizez din ce declară că este complet rupt de realitate. Un lucru înspăimântător, cel puțin pentru mine!

Domnul Tăriceanu spune că abuzurile DNA nu au încetat și că – atenție! – “pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major”. …Dumnezeule mare! “Consens politic major”? Cu cine? Cu USR și cu PNL-ul lui Iohannis!? Cum să ajungi la “consens politic major” cu aceste formațiuni ale Noii Securități? Dar nu e oare suficient că PSD și ALDE au de doi ani și patru luni MAJORITATEA în Parlamentul României!? Domnul Tăriceanu tocmai ne-a spus că vom rezolva cu adevărat problemele Justiției românești doar când vom avea “consens politic major”!? Adică… niciodată!??

Păi nu tocmai acesta este sensul alegerilor parlamentare? …Să dea o majoritate care să legifereze în acord cu voința alegătorilor care au dat prin VOTUL lor acea majoritate!??

…Ca să nu mai adaug că e complet ILOGIC! O frază mai târziu, domnul Tăriceanu spune că Iohannis a preluat Sistemul de la Băsescu. Păi și PNL al cui e, nu al lui Iohannis!?? Și atunci la ce “consens politic major” am putea spera?!?

Sunt pur și simplu șocat! Jur!

…Cât despre așteptările domnului Tăriceanu privind CSM, ce să mai spun? Noi, ca parlamentari aleși, trebuie să punem ordine în Justiție prin LEGE! Dacă LEGEA e cu adevărat bună, abuzurile vor dispărea pentru că vor fi PEDEPSITE DRASTIC! E ATÂT de simplu… Trebuie doar DETERMINARE și ANCORARE ÎN REALITATE, nu în fantasme!

Tăriceanu, acum câteva minute: “Pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major… Practicile DNA nu au încetat… Acest lucru e foarte grav. CSM-ul ar trebui să pună lucrurile în ordine. Pentru că dacă o facem noi, imediat se vorbește despre influența politicului în justiție… Acest consens politic major înseamnă retragerea influenței politice din justiție, care a început acum aproape 15 ani și care a fost preluată de la fostul Președinte de actualul Președinte…”

Scrie Liviu Plesoianu pe facebook.

Între timp, Opoziția formată din USR și PNL, au anunțat că atacă modificările la codurile penale votate astăzi, la Curtea Constituțională, profitând de ocazie pentru a își face și campanie electorală, amintind și de referendumul pe Justiei la care încă sunt așteptate întrebările din partea președintelui Iohannis.

“Coşmarul început acum doi ani şi jumătate continuă. Vedem că astăzi a trecut de Parlament o formă de Cod de procedură penală şi o formă de Cod penal care, într-adevăr, nu conţine prevederi neconstituţionale observate de Curte, dar conţine o grămadă din celelalte porcării prin care România devine un rai infracţional. Vedem că au trecut două Coduri, astăzi practic în Parlamentul României a câştigat hoţia, astăzi, prin votul de astăzi, vedem cât de importante sunt alegerile din 26 mai, cât de important este ca cetăţenii români să iasă pe 26 mai la vot, să voteze la referendum, să voteze pentru Parlamentul European, pentru că România este într-un pericol mai mare ca niciodată în istoria ei să iasă din ceea ce înseamnă UE”

A afirmat Barna, la Parlament.