Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, emite o teorie incendiară cu privire la Ministrul Justiției, Ana Brichall, pe care o consideră a fi sprijinită în funcția de Ministru al Justiției nu de către PSD ci cu sprijin direct din SUA, motiv pentru care a acceptat-o foarte ușor și președintele Klaus Iohannis într-o funcție în care, propunerea PSD a fost respinsă în prealabil.

”E clar pentru toată lumea de ce e Birchall la “Justiție”, de ce n-a comentat nimic Werner, de ce se pozase distinsa doamnă Birchall cu Hans Klemm cu câteva ore înainte de a fi propusă ministru de distinsa doamnă Dăncilă#2? Pe Birchall au propus-o sau cel puțin au confirmat-o ministru la “Justiție” domnii de peste Ocean, n-am niciun dubiu! Aceiași domni care au decorat-o pe Kovesi, aceiași domni care i-au decorat pe Maior și Coldea în plin scandal legat de protocoalele secrete… Iar cea care a fost plecată nouă ani din țară (și de-aia nu știe nimic despre “statul paralel”) a executat, cuminte, ordinele.

România ESTE o colonie în devălmășie, cu câțiva stăpâni mari și mulți stăpâni mai mici. Și așa va rămâne dacă poporul român e fericit cu acest statut! În ce mă privește, am inima împăcată. Chiar fac TOT ce ține de mine pentru a nu mai fi sclavi, pentru a ne ridica din genunchi și a ne comporta ca niște oameni LIBERI și DEMNI. Voi merge până la capăt în acest an și voi continua să spun: FIE SĂ FIM! Apoi, la prezidențiale (ultima șansă a acestei țări), ne vom număra și vom vedea câți suntem…

Procurorul General al SUA: “Apreciez în mod special șansa de a ma întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.”

Scrie Liviu Pleșoianu pe o rețea de socializare.

Reamintim faptul că pe surse a fost vehiculată în această perioadă informația conform căreia, după ce Ana Birchall anunța că are de gând să reformeze “Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție” (SIIJ), premierul Dăncilă i-ar fi reproșat în CEx, Anei Birchall, că regrată faptul că a numit-o în această funcție.