Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale în urmă cu un an de zile, menționând că face acest lucru indiferent dacă va avea sau nu suportul partidului din care face parte, anul acesta întărind încă odată aceste afirmații. În preambulul lansării candidaturii la alegerile prezindențiale din iarna acestui an, Liviu Pleșoianu lansează și o primă carte intitulată “ROMÂNIA – Țara unui VIS posibil”, în descrierea căreia scrie următoarele cuvinte:

„Când vorbesc despre «țara unui vis posibil», vorbesc despre asumarea unui rol de care lumea cea mare are nevoie tocmai în aceste vremuri tulburi. Reîntoarcerea la UMAN este singura șansă de supraviețuire a speciei omenești. Orice altă «soluție» este utopică. Iar România poate juca acest rol esențial pe scena lumii. Proiectul meu de țară are ca esență, ca sâmbure – reașezarea ființei omenești  în centrul oricărei preocupări!
Această țară va avea multe de spus în anii ce vor urma! Mecanismele de autoapărare ale acestui popor au fost declanșate tocmai de cei care, de câteva decenii, ne vor resemnați și cu capul plecat, temători și lipsiți de speranță, încărcați de frică și convinși că suntem cei mai răi, cei mai leneși, cei mai corupți! Anul 2019, când ne alegem noul Președinte, este anul decisiv pentru națiunea noastră. La 30 de ani după Decembrie 1989, este anul în care va trebui să ne hotărâm ce suntem și ce vom fi – neam de clone, slugi teleghidate sau oameni care preferă deplasarea perpen­diculară pe sol! Va fi anul în care vom avea de ales între resemnare și tumult pozitiv, între blazare și renaștere, între vale a plângerii și pisc al Omului.
România, odată rupte lanțurile, va înceta să mai fie majordomul altora și se va transforma într-o sursă de Inspirație, într-un stat cu adevărat liber, cu adevărat independent, cu adevărat suveran, un stat care pune ființa omenească în centrul oricărei preocupări.
România, odată strânse rândurile, va începe să meargă pe Drumul său, transmutând actuala energie a Urii Vide în destin creator. Falsul proiect național al eternei «lupte anti» va fi înlocuit de «lupta pentru OM». Tema anihilatoare de spirit a luptei ÎMPOTRIVĂ va fi înlocuită de tema deschizătoare a luptei PENTRU…
Fie să FIM! …Mă voi încăpățâna să spun asta până vor auzi toți! Apoi, la sfârșit de 2019, vom vedea câți vom fi… Pentru că nu e vorba despre mine, e vorba despre NOI!

Cartea este deja disponibilă online, prima constatare după lansarea ei din partea lui Liviu Pleșoianu fiind accea că, din câte se pare, cartea este boicotată de librăriile Humanitas care se află în portofoliul lui Gabriel Liiceanu.

Ooo… deranj mare cu cartea asta! Tocmai am aflat că librăriile Humanitas NU o vor pune pe raft. Liic(h)eanu face ce știe el să facă…

E în regulă. Veți avea surpriza vieții anul acesta! Suntem determinați, suntem mulți și vestea va fi purtată mai departe, cu toată opoziția voastră disperată!

Fie să FIM! Anul acesta este anul oamenilor liberi!

Este mesajul lui Liviu Plesoianu de pe facebook.

Sursa foto: agerpres