Deputatul PSD Liviu Pleşoianu afirmă într-un mesaj publicat pe Facebook, că Viorica Dăncilă merge cu viteză maximă spre râpă, iar el nu o va urma. Pleșoianu a criticat în mai multe rânduri deciziile luate în ultima vreme de către președintele PSD, de data aceasta, fiind deranjat de declarațiile făcute de premier cu privire la susținerea candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al UE.

Recent, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că decizia referitoare la susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European nu îi aparţine, ci trebuie să fie luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD. Declarația liderului PSD vine în contextul apelului de susținere pentru Kovesi, lansat de liderul PNL, Ludovic Orban.

Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziţionăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuţie în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar preşedintele sau un grup restrâns. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm şi dacă este o decizie bună, să avem şi noi satisfacţia acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toţii. (…) Trebuie să avem democraţie în partid şi să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect şi nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar

A declarat Viorica Dăncilă în legătură cu o eventuală susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al UE.

“Cine vrea să ajungă pe vârful muntelui ar trebui să urmărească indicatoarele, nu să meargă orbește după cei din față. Cei din față s-ar putea îndrepta spre prăpastie… Urmați omul doar dacă omul urmează indicatorul! Câtă vreme doamna Dăncilă a ținut drumul corect, nu numai că nu am criticat-o, dar am și apărat-o PUBLIC. Acum, dacă văd că merge cu viteză maximă către râpă, să nu se aștepte nimeni să merg după dânsa! Cum să spună că face CEX să se stabilească susținerea lui Kovesi!? Doamna Dăncilă, chiar ați uitat cum vorbeam noi doi, la terasă, la Bruxelles? Ați uitat când am întrebat-o pe Kovesi ce dracului căuta, ca Procuror General, în Sufrageria lui Oprea, alături de șefii SRI Maior și Coldea, în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009!? Ați uitat când v-ați ocupat să stau față în față cu Divinitatea Sa, cu întâia SUFRAGERISTĂ a neamului!? Ați uitat când mă rugați să-i spun domnului Dragnea că v-ați ocupat? …Doamna Dăncilă#2, cine sunteți și ce ați făcut cu doamna Dăncilă#1, cu omul pe care îl apăram!?? P.S. Urmați omul doar dacă omul urmează indicatoarele! Altminteri, veți urma drumul marelui HĂU!”

A scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.