Aflat într-o vizită în teritoriu unde a participat  în județul Giurgiu, în localitatea Colibași, locul de unde a pornit Programul de Tomate (programul destinat în special tinerilor fermieri oferă sprijin guvernamental producătorilor agricoli români) președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că pentru el Tudorel Toader nu este un personaj atât de important încât să vorbească despre el toată ziua.

“Pentru mine Tudorel Toader nu este un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavostră, pentru mine nu este important. Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e nici verişor de-al meu. A fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu şi-l mai asumă. Îl consideraţi prea importat, eu nu-l mai consider aşa de important”

A precizat președintele PSD.

În ce privesc declarațiile făcute de preşedintele ÎCCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, care a afirmat, în cadrul dezbaterilor de miercuri de la CCR, că un articol din Legea 78/2000 nu ar mai fi în vigoare, Dragnea consideră că este un lucru foarte grav ca un judecător să spună că un articol nu există ca un punct de vedere personal, românii putând interpreta din această privință că fiecare poate analiza legea cum vrea.

“Am înţeles astăzi că la CCR – aşa am văzut nişte informaţii- pentru dumneaei un articol dintr-o lege nu există. Mie mi se pare ceva foarte grav ca preşedinta Înaltei Curţi să spună că un articol din lege nu există. Adică e semnalul pentru toţi românii: dom’le, fiecare analizează legea cum vrea, respectă pe care vrea şi ia în seamă articolele pe care le vrea”

A declarat Dragnea.

Dragnea a lansat și un avetisment pentru mai multe instituții care nu își fac treaba în ce privește combaterea evaziunii fiscale cu precădere la fructele și legumele din import.

„Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fructă, fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit”

A ținut să mai precizeze, miercuri, Liviu Dragnea.

Întrebat fiind dacă PSD se va prezenta la consultările convocate de președintele Iohannis la Cotroceni, Liviu Dragnea a declarat că PSD are trei oameni pregătiți pe care îi vor anunța mâine (n.r. joi) dar prima oară să se anunțe întrebările, continuând pe această temă cu un șir de ironii la adresa președintelui Iohannis.

”Vor fi 3 oameni la Cotroceni, mâine îi anunțăm. Avem timp. Întâi trebuie să vedem întrebările. Toată lumea, toată țara și cred că toată Europa, cred că au avut o mică pauză cu alegerile din Israel, tot globul cred că e interesat de marile întrebări pe care le va propune Iohannis.”

A declarat Liviu Dragnea la sfârșitul vizitei de la Colibasi.