Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seară că Tudorel Toader a fost cel care” i-a păcălit pe toți” prin ezitările repetate de a adopta prin ordonanţă de urgenţă modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală impuse de CCR, subliniind că deciziile luate în CEx pentru unii (n.r. Viorica Dăncilă) sunt facultative.

“În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG. (…) Ne-am lăsat păcăliți toți din partid domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… A spus în ianuarie că iese și adoptă o ordonanță. Ridică scandalul până la cer. După vine și spune că nu mai poate să adopte ordonanța. S-a generat un scandal inutil. Astea sunt legi care trebuie adoptate. Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Până la urmă ce facem? Rămânem cu ele așa?”

A declarat Dragnea, luni seară, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

În ce o privește pe Gabriela Firea, liderul PSD declara că s-au împăcat deși nu au avut încă o întâlnire “față-n față”, din partea lui existând o deschidere totală înspre colaborare pe viitor pentru că sunt multe lucruri care îi unesc.

”Și eu am greșit, și ea a greșit. Nu pun în balanță care a greșit mai rău, dar totuși sunt mai multe lucruri care ne unesc. Din partea mea e deschidere totală și am și rugat colegi din guvern să aibă o discuție serioasă cu funcționarii din primărie ca să ducă la capăt câteva chestriuni importante, ca să nu intre în blocaj din cauza unor prevederi financiare”

A spus Liviu Dragnea la RTV.

Despre Kovesi și adevărata miză de la Bruxelles, Liviu Dragnea, a declarat luni seară că liderii europeni fac presiuni inimaginabile pe instanțele din România pentru a închide dosarul Laurei Codruța Kovesi.

”Asta cu liderii mai ușor. Lider ești când cel puțin în țara ta partidul din care faci parte ia niște voturi. Vorbim de niște oameni cu fuincții în Comisia Europeană, vorbim de oameni cu funcții în Parlamentul European, vorbim de lider PPE care vrea vrea să ajungă ajungă președintele Comisiei Europene și care face niște presiuni inimaginabile, impardonabile și inacceptabile pe instanțe, pe niște procurori din România să închidă niște dosare, exact, să închisă niște dosare”

De asemenea, Dragnea a ținut să precieze faptul că asemenea lucruri nu se întâmplă în alte țări, deși și acolo există mari cazuri de corupție ale companiilor locale care au prejudiciat statele respective cu sute de milioane de euro, motiv pentru care liderul PSD îi acuză pe aceștia de “dublă măsură” în privința României, alegerea lui Kovesi la Parchetul European fiind un “troc politic” obținut în urma “unor negocieri ca la piață”.

”Asta nu e dublă măsură? La ei în țară așa se întâmplă, adică când au apărut marile cazuri de corupție cu niște megacompanii și din domeniul bancar și din alte domenii, din aceste țări, din Olanda, Franța, Germania, vorbim de prejudicii de sute de milioane de euro, nu i-am auzit să țipe la țările respective că acolo e corupție. Ba, dimpotrivă, am citit cu toții că o astfel de companie a făcut o înțelege cu procuratura din nu știu ce țară și, batista pe țambal, au plătit o amendă și s-a terminat. Vii și spui asta, de ce? Pentru că vor neapărat să-și pună un procuror european în urma unui troc politic, a unei negocieri ca la piață. Indiferent cine ajunge procuror, dintre cei doi, nu are legitimitate. A fost circ. Oare, procurorul care va ajunge șef, va fi corect, sau îi va răsplăti pe cei care au luptat pentru el?”

A declarat Liviu Dragnea pentru Victor Ciutacu, la RomaniaTV.