Aflat într-o vizită în judeţul Dolj, liderul PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu rezultatele anchetelor care au dus la confiscarea a 30 de tone de pește contaminat ce s-a vândut ani de zile pe piața din România, declară că așa ceva nu se vinde pe piețele din occident pentru că asta ar însemna “pușcărie curată” în țările respective, iar că în acest sens, indiferent de ce ar zice Bruxelles, Ministerul Agriculturii intenționează să introducă în curând un “un program pentru peşte în România” pentru a combate acest fenomen de pește contaminat pe piața de pește din România.

“Concluziile au cam apărut, sunt groaznice. Adică în vestul Europei sunt ţări dezvoltate, cu toate măsurile de mediu pe care le-au luat poluează, poluează apele lor, şi acolo sunt şi peşti cu metale grele în ei. În pieţele din Occident nu se poate vinde aşa ceva, că e puşcărie curată. Şi au zis că românii sunt mai proşti şi hai să le dăm lor, că pot să moară şi românii şi copii. Mai ales că acum au început mămicile, şi pe bună dreptate, să introducă în hrana copiilor mai mult peşte, să evite produsele care au mai mulţi hormoni de pasăre sau de altă natură. (…) Şi noi avem în România aşa: avem crap românesc din Belgia, avem crap românesc din Spania, avem caras din Italia, avem toate soiurile de peşte, numai din România nu, în condiţiile în care România are un bazin hidrografic cu un potenţial inimaginabil”

A declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

Dragnea a adăugat că vrea să demareze, împreună cu Ministerul Agriculturii, “un program pentru peşte în România, indiferent ce va spune Bruxelles-ul”.

“Duminică mergem la Nucet, acea capacitate care produce toate soiurile de peşte, ca să vă arăt şi să arăt tuturor că România poate produce peşte ca să populeze tot ce avem. Şi, indiferent ce spune Bruxelles-ul, că ştiu că aveţi o problemă, vreau să începem un program pentru peşte în România”

A adăugat liderul PSD.