Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat marţi că Liviu Dragnea ”îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri”. Afirmațiile fostului premier vin după ce Liviu Dragnea i-a acuzat pe liderii USR că s-au aflat în spatele manifestanților ce au protestat împotriva PSD la mitingurile electorale organizate la Iaşi și Cluj. Dragnea a asemuit aceste contra-manifestaţii cu manifestările din Germania nazistă.

Liviu Dragnea a comentat la Antena 3 imagini filmate la mitingurile organizate de PSD la Iași și Cluj si a concluzionat: “Mă uitam la aceste secvenţe şi încercam să găsesc o diferenţă între modul cum se comportă ei şi vestele negre în Germania nazistă în anii 30.

”Cred că Liviu Dragnea îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri. Să faci o astfel de afirmaţie este o jignire adusă memoriei milioanelor de victime ale nazismului. Liviu Dragnea, dacă mai are un dram de decenţă sau măcar de raţiune, ar trebui să-şi ceară scuze. Nu mă aştept să o şi facă, pentru că pare că trăieşte tot mai mult într-o lume a lui şi nu prea mai are contact cu realitatea. În fruntea statului astfel de oameni sunt un pericol pentru toată societatea”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Cu două săptămâni înaintea scrutinului pentru Parlamentul European, scena politică românească este în plină fierbere, toate partidele din Opoziție lansând atacuri la adresa partidului de guvernământ si a liderului PSD, Liviu Dragnea. În timp ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că PSD doreşte să-i ţină în sărăcie şi în “stare de dependenţă” pe oameni pentru a nu-şi pierde electoratul, marți, liderul grupului PNL din parlament, Raluca Turcan, a solicitat Curții Constituționale să invalideze mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea.

Atacuri la adresa lui Liviu Dragnea au venit și din partea liderului Pro România, Victor Ponta. Acesta a acuzat în repetate rânduri mesajul populist promovat de Liviu Dragnea și PSD. Într-un interviu acordat Agerpres, Victor Ponta a declarat că prioritatea numărul unu a Pro România este înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților.

“Prioritară este schimbarea domnului Dragnea de la Camera Deputaţilor. (…) De fapt, acolo este călcâiul lui Ahile, dacă vrei să ai succes. Altfel, la moţiunea de cenzură, atât timp cât nu votează UDMR, cât nu votează ALDE nu o să ai succes, va fi doar un eşec. (…) Atât timp cât domnul Dragnea rămâne sus acolo la pupitru şi poate să negocieze cu UDMR şi cu ALDE nu ai o şansă. Deci, din punctul de vedere al Pro România bătălia de la Camera Deputaţilor e prioritate”, a declarat Victor Ponta.

Și cea de-a treia forță a Opoziției, Partidul Mișcarea Populară(PMP) a reacționat în urma mitingului PSD de la Galați, unde, conform deputatului Cătălin Cristache, președintele filialei PMP Galaţi, Liviu Dragnea a incitat la violență prin atacurile la adresa protestatarilor anti-PSD.

”Preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru comiterea de către acesta a infracţiunii de „comunicare de informaţii false”, prevazută de articolul 404 din Codul Penal. Prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe.”

Se arată într-un comunicat al PMP.