ÎCCJ ia în discuţie, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților timp să își pregătească apărarea, conform Mediafax.

Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

“Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) şi Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menţine pe cele două în funcţie. Nu sunt de acord cu afirmaţiile din motivarea de la fond că aş fi minimalizat nişte atribuţii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Judeţea, potrivit legii. Atribuţiile de coordonare directă le aveau colegiul director şi secretarul judeţului”
A declarat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor.

Totodată, avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia Curții Constituționale pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

Judecătorii Curţii Constituţionale dezbat luni sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, conform Mediafax. Tot astăzi, CCR dezbate sesizarea a PNL pe marginea Regulamentului Camerei Deputaților în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii ale președintelui Camerei către vicepreședinți, după ce Florin Iordache a cerut Curții să constate un conflict juridic între Parlament şi ÎCCJ.

CCR a amânat pentru luni, 20 mai, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare făcută de Florin Iordache, fiind a doua amânare în privinţa pronunţării în acest caz şi a treia în total.