Președintele PSD, Liviu Dragnea anunță amenzi drastice pentru firmele care vor practica dublu standard în România în urma unui proiect legislativ pe care îl va depune marți, 14 mai, în Parlamentul României.

Amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. Acestea sunt sancțiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României.

De asemenea Dragnea consideră că acesta este un pas major al PSD împotriva companiilor necinstite care practică acest dublu standard în România și țările Europei de Est, prin această lege urmând ca acest fenomen să fie complet erdicat în viitorul apropiat.

Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Este însă nevoie și de patrioți în Parlamentul European care să se asigure că dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor și a altor bunuri de larg consum vândute pe piața europeană va fi complet eradicat.

Dragnea mai precizează în postarea de pe o rețea de socializare că viitorii europarlamentari PSD se vor bate pentru ca România să primească un tratament egal cu celelalte state ale UE.

“La fel cum ne-am luptat în România să creștem pensiile și salariile pentru a reduce decalajele dintre cetățenii români și cei europeni, tot așa ne vom bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată și să aibă un tratament egal cu celelalte state ale Uniunii Europene.”

A subliniat Liviu Dragnea pe contul său de facebook.

Detalii despre proiect, expuse de deputatul Valeriu Steriu, coautor al proiectului: