Conform declarațiilor făcute luni la parlament de Liviu Dragnea, lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare va fi definitivată în perioada 15 – 20 martie. Legat de posibilitatea unei liste comune cu partenerii de guvernare, președintele PSD a precizat că încă nu s-a discutat în Comitetul Executiv.

Pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, dintre principalele partide politice, doar Alianța USR-PLUS și-a definitivat lista de candidați. Din partea Pro România, conform declarațiilor recente, pe lista pentru europarlamentare, pardidul are două propuneri sigure, Victor Ponta și Corina Crețu, iar PNL a amânat votul final cu privire la lista candidaților.

Deși, lista candidaților PSD va fi definitivată în luna martie, până acum, dintre social-democrați şi-au anunţat mai mult sau mai puțin intenţia de a candida la europarlamentare Claudiu Manda, Rovana Plumb şi Victor Negrescu.

„În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia aş fi cap de listă, încă nu s-a decis. Da, este adevărat că îmi doresc să candidez pentru un mandat în Parlamentul European, dar numai în momentul în care se va definitiva lista, atunci vom vedea care sunt colegele şi colegii şi cine va fi primul, al doilea, al treilea. Important este să fie o echipă unită, o echipă care să lupte, aşa cum s-a întâmplat întotdeauna din partea PSD, pentru România. Spun asta pentru că UE trece printr-o perioadă destul de complicată, iar ca partid pro-european nu dorim altceva decât să consolidăm proiectul european”, a afirmat recent Rovana Plumb, conform Mediafax.