După şedinţa de miercuri în care Guvernul a decis secretizarea documentelor cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanţelor Publice, condus de Orlando Teodorovici, şi de instituţiile aflate în subordinea acestuia şi termenele de clasificare aferente, liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a afirmat joi pe Facebook că „PSD se teme de puşcărie!” iar „Viorica şi animalul ei de casă au intrat în PANICĂ!”, după ce „Orlando a înţeles că sesizarea procuraturii în ceea ce mă priveşte a fost o capcană pentru el (…)  curajosul ministru a înţeles că şi-a pus singur laţul de gât” şi „imediat au hotărât să facă SECRET de serviciu TOATE documentele de la MFP. Şi asta au aprobat ieri în şedinţa de guvern”, dar i-a prins şi nu vor mai scăpa de ce le este frică!

„Viorica obstrucţionează pe faţă justiţia!!! PSD se teme de puşcărie! Orlando a înţeles, după o săptămână, că sesizarea procuraturii în ceea ce mă priveşte a fost o capcană pentru el. După ce l-am anunţat că abia aştept ca împreună cu procurorul de caz să ne uităm prin secretele MFP, curajosul ministru a înţeles că şi-a pus singur laţul de gât.

Viorica şi animalul ei de casă au intrat în PANICĂ!

Imediat au hotărât să facă SECRET de serviciu TOATE documentele de la MFP. Şi asta au aprobat ieri în şedinţa de guvern.

Aşa speră ei că pot opri documentele pe care le primesc din MFP în legătură cu ilegalităţile comise de ei.

Uitaţi de ce au aprobat IMEDIAT această hotărâre de guvern:

– să ascundă urmele deplasării lui Orlando în Cuba şi faptul că nu a avut mandat aşa cum cerea legea pentru negocia ştergerea datoriei publice pe care Cuba o are către Romania – 1,5 miliarde dolari.

– să ascundă cheltuielile cu deplasările pentru capitalizarea diversilor bănci suspecte la care Orlando este guvernator.

– evident că cel mai important lucru pe care îl trec la secret este falsicarea execuţiei bugetare din 2018 dar şi a rectificării bugetare din 2018 şi 2019.

– detaliile achiziţiei Banca Românească de EXIM BANK cu bani împrumutaţi din… ATENŢIE MARE… CHINA… doar pe semnătura lui Teodorovici.

V-am prins! Viorica şi Orlando, de ce vă este frică nu scăpaţi. Vă garantez!

Îţi spun doar atât Orlando. Peste puţin o să te plimbi de mână cu Liviu într-o curte mică.,

a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir reacţionează la postarea lui Cîţu, tot pe Facebook, considerând că genul asta de atitudini sunt de sorginte fascistă, amintind de trecutul mai mult sau mai puțin romanțat al senatorului PNL din vremea când era bancher, precum și de jignirile aduse recent la adresa bugetarilor.

„FASCISM ÎN TOATĂ REGULĂ: Când venim noi la putere, vă băgăm la pușcărie!

După ce a nenorocit zeci de mii de familii de români, umflându-le ROBOR-ul, după ce a scuipat în ochii peste un milion de doctori, profesori, pompieri, polițiști și alte categorii de bugetari, își dă arama pe faţă: la pușcărie cu toți adversarii politici!”,

a scris Zamfir pe Facebook.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat că salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat, aceștia nemeritand restul de privilegii pe care le au,  fiind ținuți în spate de sistemul privat.

„Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. (…) Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţa că, indiferent de cât de prost îşi fac meseria, nu pot să fie concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. (…) Trebuie să avem curajul să recunoaştem toţi acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!”,

a scris Cîţu pe aceeaşi reţea de socializare.