Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, reacționează ironic la bâlbâielile noului ministru al Muncii care, alături de premierul Orban, nu a reușit să dea un răspuns concret cu privire la mărirea salariului minim ce ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie, motivând că nu există un studiu în acest sens la Ministerul Muncii și că acesta trebuie făcut înainte ca această mărire să fie pusă în aplicare.

„Mvai, domnul Orban spune şi <<competenta>> de la Muncă îl aprobă, că ei nu au găsit niciun studiu privind salariul minim… Pe domnul Orban îl înţeleg că vine din şomaj şi nu are de unde să ştie, dar doamna ministru era ministru şi în Guvernul Cioloş care a comandat un studiu privind mecanismul de creştere a salariului minim, pentru România. Şi sunt acolo nişte variante, dintre care am ales una care se preta cel mai bine realităţilor economice. Mi l-a predat ministrul Pâslaru la învestire. Un dosar cu coperţi roşii, doamnă! Sau nu vă place roşul că vine de la <<ciuma roşie>> şi nu vă murdăriţi mânuţele? Aţi fost ministru la Dialog social în guvernul Cioloş şi nu aveţi nicio scuză să nu ştiţi de existenţa acestui studiu! Sau principala dvs ocupaţie, ca ministru, era doar aceea de a scrie diplome pentru domnul Pâslaru, diplome pe care mi le-a lăsat mie moştenire în birou, că dacă tot nu lăuda nimeni guvernul zero măcar vă premiaţi între voi?
P.S. Înţeleg că numele de domnişoară al doamnei ministru era Bau. Predestinat! Nu trebuia să îl schimbe! În curând îl va transforma în renume: Bau-Bau de la Muncă…

Uitaţi şi varianta electronică dacă nu vă place cu coperţi roşii!
#punetimanapecarterasurilor”,

scrie Lia Olguța Vasilescu.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță că discuțiile despre salariul minim se vor purta după alegeri pentru a nu vicia rezultatul acestora prin „suspiciunea interferenței politice sau a unui calcul electoral, de câștig electoral”.