Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a Direcției Naționale Aanticorupție(DNA)  urmează să se prezinte, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiată în calitate de suspect, de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Legat de acest dosar, Laura Codruţa Kovesi a declarat recent la postul de radio Europa FM, că sunt multe “coincidenţe”, una fiind data la care este chemată la audieri, dată care coincide cu o şedinţă din Parlamentul European ce vizează concursul pentru şefia Parchetului European.

“E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt mult coincidenţe. S-a început următirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidenţă- sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ţinut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehinicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, conform Mediafax, la Europa Fm.

Este a doua oară când Laura Codruța Kovesi este chemată la audieri în acest dosar,  Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie, însă ea nu a fost audiată atunci, deoarece a cerut recuzarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan, motivul invocat fiind “afectarea imparţialităţii”.