După aducerea la cunoștiință a învinuirilor, invocând conflictul de interese, Kovesi a declarat că a depus două cereri de recuzare pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. De asemenea, Kovesi a mai declarat că va merge înainte cu candidatura pentru procurorul șef-european și în același timp a calificat acuzațiile care i se aduc ca simple fabulatii, dând asigurări că nu a săvârșit nici o faptă penală, iar în ce privește extradarea ilegală în care este acuzată că s-ar fi implicat, Kovesi a declarat că nu este nimic adevărat și că nu are nimic de a face cu acest caz.

Cu privire la întâlnirile cu Ghiță, Kovesi susține în continuare că niciodată nu s-a întâlnit cu el sau alți inculpați în dosare, nu a fost prezentă la nici o întâlnire, negând că ar fi avut orice fel de relație personală cu aceștia în afara cadrului instituțional.

Fostul procuror-șef DNA, a mai declarat că este convinsă de faptul că ce i se întâmplă nu este nicio coincidență, susținând în continuare că totul este doar o tentativă disperată a celor care vor să o împiedice să ocupe funcția de procuror-șef european.

Sursa foto: Inquam/Octav Ganea