Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a afirmat, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll, că va fi un preşedinte „total implicat pentru România“. În discursul său, Klaus Iohannis, câștigător al unui nou mandat de președinte, susține că în urma votului de duminică s-a înregistrat „cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva Partidului Social Democrat“.

„România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig pe ziua de astăzi. O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot. Este o victorie importantă, este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD”,

a declarat Klaus Iohannis, la sediul Partidului Național Liberal, după anunțarea rezultatelor exit-poll.

Klaus Iohannis a promis public că în cel de al doilea mandat la Cotroceni va fi un președinte al tuturor românilor, indiferent de opțiunea politică a acestora și chiar și al celor care nu au mers la vot.

„Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România. Vă promit, astăzi, aici, în această seară, că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi a celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi celor care nu m-au votat. Voi fi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge totuşi la vot”.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit despre crearea unei noi majorităţi parlamentare.

„După această victorie sunt multe lucruri de făcut, de reparat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre România normală. Vă promit încă un lucru. Voi fi un preşedinte total implicat pentru România”,

a mai spus Klaus Iohannis.