Prezent vineri la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa de la Alba Iulia, președintele Klaus Iohannis a vorbit  despre pactul propus formaţiunilor politice, după consultările din această săptămână cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai. Potrivit Mediafax, președintele Iohannis spune despre pactul propus partidelor că „PSD face fiţe” deoarece are „o majoritate toxică” în Parlament, iar până când această majoritate „PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”.

„Le-am propus un pact. PNL imediat a ieşit şi a spus foarte bine <semnăm acest pact>. Este exact ce vor românii: să schimbăm Constituţia aşa cum au votat oamenii la referendum, să interzicem ordonanţele, să interzicem amnistia, dar şi să revenim la discuţia pe legile Justiţiei care au fost stricate tot de PSD şi le-am spus-o în faţă la consultări: <voi le-aţi stricat, nu aveţi decât să veniţi şi să le reparaţi>. Cine face fiţe? PSD. Păi se poate? După ce şi-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se aşteaptă acum să facă ce trebuie. Ei nu fac De ce? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea PSD-istă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Au venit cu fel şi fel de poveşti (…), chestiuni de-ale lor, doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Acum PSD caută tot felul de şmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiţiei, legile pentru următoarele alegeri. Până când această majoritate PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu ”, a afirmat, potrivit Mediafax, Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României. Deși premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că vor exista amendamente la pactul propus de preşedintele Klaus Iohannis, acesta  a propus PSD „să se mişte, da’ iute” şi să schimbe legislaţia şi organizarea pentru alegeri.

Foto:Mediafax