Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Timișoara, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, continuă atacurile la adresa PSD considerând că aceștia au un discurs abject.

„Aud in ultima vreme un discurs politic abject. Umbla unii politicieni romani prin tara sa spuna ca problemele noastre vin de la Bruxelles. Altul zice ca noi n-avem nimic impotriva UE, dar cei care conduc sunt dintr-un alt film si sa plece. In Romania a aparut un discurs nu eurosceptic, mai mergea, dar nu, a aparut un discurs eurofob si faptul ca a fost transformat in mesajul principal al campaniei de europarlamentare al partidului de guvernamant mi se pare absolut rejectabil, reprobabil. Constatam ca euroscepticismul a aparut in buna masura datoria unor astfel de populisti care merg la Bruxelles si acolo toti sunt proeuropeni si au un discurs sforaitor european, cum vin acasa arunca vina pentru toate nerealizarile lor pe Bruxelles”

A spus Iohannis la Timișoara.

În comparație cu audiențele de la Iași și Ploiești, la lansarea de la Timișoara, audiența a fost una foarte redusă, din cele 340 de locuri ale sălii, au fost ocupate doar cateva zeci, deși orașul este condus de un primar liberal, iar în municipiu se află mai multe universități cu zeci de mii de studenți.