Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că în cazul în care, pe fondul recentelor declarații ale premierului cu privire la participarea la referendumul de duminică,  Liviu Dragnea va dori să îi retragă sprijinul politic Vioricăi Dăncilă, că nu ar mai nominaliza încă un premier din partea social-democraților. ”PSD nu va mai primi încă o șansă de la mine”, a declarat Iohannis.

Declarația președintelui vine în contextul în care, tot miercuri, la Bacău, Viorica Dăncilă a declarat că va participa la scrutinul de duminică și va vota, inclusiv la referendumul organizat de președinte.

“Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru” a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele a salutat intenția premierului de a vota la referendum, declarând, “Mă bucură că sunt pesedişti care se trezesc şi îşi dau seama că această conducere a lui Dragnea este toxică până şi pentru PSD

Întrebat de jurnaliști cum explică ultimele declarații, în condițiile în care o parte a PSD face anti-campanie pentru referendum, președintele Klaus Iohannis, a pus totul pe seama mesajului duplicitar al liderului PSD:

“Este tipicul PSD-lui de a lucra cu dublă măsură – cu un mesaj, pe de o parte, ca să pară democrat, pe de cealaltă parte, prin spate, umblă să-i descurajeze pe români. Ne-am obişnuit. Pe de-o parte, unii dintre cei menţionaţi merg la Bruxelles şi se laudă că sunt proeuropeni. Pe de altă parte, în campania pentru europarlamentare, arată că Uniunea Europeană nu este pentru noi, că nu e bine cu ei”, a spus ,potrivit Agerpres, președintele Iohannis.

Foto:captura video