Prezent în Statele Unite ale Americii, președintele Klaus Iohannis a comentat declarațiile făcute recent de premierul Dăncilă care, în contextul vizitei oficiale în SUA și a întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, susține că şeful statului ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul şi Parlamentul în ceea ce priveşte liniile de politică externă.

„Simpatică doamna premier. Trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a spus, potrivit Agerpres, Klaus  Iohannis în declaraţia susţinută la Ambasada României în SUA după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump.

Duminică seara, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă a spus că speră ca la întoarcerea de la întâlnirea cu președintele american Donald Trump președintele Iohannis „să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze şi care efectiv nu au făcut obiectul unor discuţii.”. În acest sens, Viorica Dăncilă a declarat că ar fi fost benefic ca şeful statului să discute în prealabil cu Executivul, şi că ar fi trebuit să plece cu „anumite linii care să fie abordate” în discuţiile cu preşedintele Donald Trump.

Klaus Iohannis şi omologul american Donald Trump şi-au făcut cadouri, în cadrul vizitei efectuate de şeful statului român în America, Iohannis primind o şapcă ce are inscripţionat „Make Romania Great Again”, o adaptare a sloganului electoral al lui Donald Trump, „Make America Great Again”. În timpul întâlnirii oficiale dintre Klaus Iohannis și președintele Trump, un moment amuzant a fost cel în care președintele Iohannis și-a pus pe cap șapca primită cadou din partea președintelui american.  Klaus Iohannis a anunţat că i-a făcut cadou lui Donald Trump un stilou.

Foto:presidency.ro