Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, înainte de participarea la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin. Totodată, președintele Iohannis a susţinut că dacă proiectele de lege cu privire la alegerea primarilor în două tururi nu vor trece de Parlament, atunci Guvernul Orban ar trebui să îşi asume răspunderea.

„Eu am un mesaj pentru primarii care sunt prezenţi aici la întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România. Cred că este, însă, important că mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale pe care le voi da şi celorlalţi primari, de exemplu că eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi (…) Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Sunt iniţiative în Parlament. Dacă nu se adoptă cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu asumarea răspunderii în Parlament”,

a declarat, potrivit Mediafax, președintele Klaus Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. Potrivit sursei citate, PSD şi UDMR nu exclud o moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, dacă Guvernul adoptă o ordonanţă de urgenţă privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Foto:Mediafax