Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, miercuri, la Cotroceni o conferință de presă unde a afirmat că PSD boicotează referendumul, acuzând CNA că este părtaș la acest boicot în urma deciziei de a nu îl difuza la ordinul lui Liviu Dragnea.

Pe 26 mai se votează la referendum și pesedeului îi este frică de acest vot la referendum, ce face pesedul? Încearcă să boicoreze acest vot la referendum. Vedem cum toții  activiștii umblă peste tot în țară să explice oamenilor că acest referendum nu este important, ba chiar se vede cum umblă pe la județe și primarii că să convingă oameni să nu voteze la referendum. Este jalnică această abordare. Dragnea a dat ordin la CNA să ignore referendumul. Referendmul este un alt scrutin, CNA a refuzat să acorde timp de antena pentru publicitatea referendumului ba mai mult nici nu a vrut să ia indiscutie un videoclip trimis de mine unde le sugerez românilor să meaga la vot nu cum să voteze, iar CNA îmi zice să mă descurc cu partidele, ce obraznicie. Dar nu îmi este teamă, românii să meargă să voteze la referendum! Dacă vor să vadă ce să voteze să se uite ce s-a intmplat la Topoloveni cu oamenii nevinovați, arestați și duși la poliție, Târgoviște un oraș frumos, fiind închis de pesediști. Dreptul la vot este un drept câștigat prin sacrificiul suprem, români nu irosiți dreptul la vot, mergeți și votați că nimeni nu va ia acest drept, nu va temeți pentru că dreptul la vot este al vostru și pe 26 mai puterea este la voi, Nu lăsăți pe alții, nu lăsați PSD sa decidă în locul vostru.

A declarat Klaus Iohannis la Cotroceni, fiind însă puțin inexact, deoarece la clipul la care face referire, îndemnul președintelui este acela de a vota DA, respectiv: VOTATI, DA! la referendum (-0:18), după cum putem vedea în clipul oficial la care face referire:

Întrebat fiind ce părere are despre o candidatură a lui Liviu Dragnea la prezidențiale, reacția lui Klaus Iohannis a fost că cel mai bine se simte cu românii într-o cursă prezidențială

”Cel mai confortabil mă simt împreună cu românii într-o cursă prezidențială. Atât ne mai lipsește, ca un infractor, condamnat pentru fraude la referendum, să fie candidat la președinție.”

A declarat Klaus Iohannis.