Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a ținut să reafirme, la o întâlnire cu simpatizanții PNL de la Ploiești, că nu are de gând să se întâlnească cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, deoarece președintele PSD reprezintă „un partid nedemocratic, un partid nereformat”, fiind „chintesența regimului Dragnea-Dăncilă”. În opinia candidatului PNL, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a guvernat împotriva românilor, greșind atât în politica externă, cât și în cea internă, având un mesaj xenofob, „cu o astfel de candidată nu am ce discuta, nu am ce dezbate”.

„În esență o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar vreau doar să spun că nu, nu particip la o dezbatere cu contracandidata, fiindcă doamna Dăncilă reprezintă un partid nedemocratic, un partid nereformat. Doamna Dăncilă reprezintă chintesența regimului Dragnea-Dăncilă. Pe reprezentanta unui astfel de partid, care a guvernat împotriva românilor și mai nou aruncă acuzații xenofobe în spațiul public, cu o astfel de candidată nu am ce discuta, nu am ce dezbate.

Vă amintiți că s-a dus la New York și a promis că face și drege, iar asta ne-a creat mari probleme. Vă amintiți că s-a dus într-o țară din vecinătate și a confundat-o cu altă țară. Cu această contracandidată a mea vreți să dezbat despre Europa?

În continuare, Klaus Iohannis consideră că, deşi nu e treaba lui să facă aşa ceva, „PSD-iștii înainte de reeducare este nevoie ca acei oameni să fie educați în primul rând.”

O candidată care a tolerat atacuri xenofobe de cea mai joasă speță făcându-se că este plecată undeva. Cu această contracandidată să stau eu de vorbă. A pus această contracandidată a mea pe unii de acolo de la PSD să spună că eu vreau să adun PSD-iștii undeva, să-i duc la reeducare. Nu este treaba mea și n-am de gând să fac așa ceva, dar înainte de reeducare este nevoie ca acei oameni să fie educați în primul rând.”,

a spus Klaus Iohannis la întâlnirea de la Ploiești cu simpatizanții PNL.