După ce a respins dezbaterea electorală propusă de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă la sediul central al PNL. Klaus Iohannis a spus motivul pentru care nu doreşte să participe la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă.

Iohannis a declarat miercuri seara că motivul pentru care nu a participat și nu va participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă ține de faptul că aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei”.

„De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Acum câteva minute am spus câteva lucruri despre PSD. Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale, fiindcă asta a fost uşor de văzut. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor”,

a spus, potrivit Mediafax, Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus că Viorica Dăncilă este reprezentanta „unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor, şi acum, în campanie electorală, mimează candidatul democrat şi se aşteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea, ca şi când până acum ar fi apărat democraţia românească şi pe români”.

Întrebat ce întrebare i-ar adresa contracandidatei sale din turul doi al alegerilor prezidențiale dacă aceasta s-ar afla în fața sa, Klaus Iohannis a declarat că nu ar avea o întrebare pentru aceasta.

„Vi se pare arogant dacă v-aș spune că nu aș întreba-o nimic?”,

a răspuns președintele Klaus Iohannis.

În timpul sesiunii de întrebări, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă poartă cască și i se suflă răspunsurile. Acesta a negat și i-a întrebat pe jurnaliști dacă îl bănuie că „fără copiuță nu merge”.

„Mă bănuiţi câteodată că fără copiuţă nu merge? Nu, nu cred că mă bănuiţi de aşa ceva. Doamne fereşte”,

le-a spus Klaus Iohannis.

Deși a negat faptul că cineva i-ar sufla răspunsurile la întrebările adresate de jurnaliști, la puțin timp după conferința de presă susținută de președintele Klaus Iohannis la sediul PNL în media au apărut câteva imagini care par să îl contrazică pe actualul președinte.

Totodată, președintele Klaus Iohannis susține că decizia de a o numi pe Viorica Dăncilă în funcția de premier a fost una dintre greșelile mandatului său. Iohannis a susținut că, la momentul respectiv, aceasta i-a fost prezentată drept „o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar”.

„Nu am bănuit că este aşa. Mi s-a prezentat <<o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar>> şi am zis că acolo la Bruxelles a aflat cum e cu democraţia. Este o mega dezamăgire pentru mine această evoluţie înspre un premier antidemocratic care se face acum că nu este vinovată. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, dar atunci, să ne amintim, a fost o majoritate puternică, PSD şi ALDE, care nu putea fi contestată”,

a declarat Klaus Iohannis.

Legat de faptul că la alegerile prezidențiale din 2014 actualul președinte insista să aibă o dezbatere cu candidatul PSD din acea vreme, Victor Ponta, și vorbea despre aroganţa acestuia iar acum refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, Iohannis a declarat că Victor Ponta era un politician rezonabil în comparaţie cu actualul lider social-democrat.