Președintele Klaus Iohannis a catalogat afilierea foștilor deputați PSD Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină la grupul parlamentar al PNL drept o formă de „traseism politic”. Șeful statului susține că nu a fost implicat în această mutare, însă este de părere că ar trebui întrebaţi despre subiect cei implicaţi în astfel de mutări, cei care le-au acceptat.

„Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, pentru că nu am fost implicat deloc în această chestiune.V-aş fi rugat să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi cei care au acceptat-o”,

a declarat, potrivit Mediafax, președintele Klaus Iohannis, joi, la Cotroceni, întrebat despre afilierea la PNL a parlamentarilor Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină.

În condițiile în care liberalii au anunțat în campanie că vor descuraja traseismul politic, decizia PNL de a accepta foști membri demisionari sau excluşi din PSD, care au votat pentru Guvernul Orban, a născut controverse. Liderul Pro România, Victor Ponta, i-a ironizat pe liberali după ce Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că, începând de luni, a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL.

„Parolişti liberalii lui Brătianu Monşer – parolişti! Au spus că nu iau pesedişti – au spus! Au spus că nu le dau funcţii oamenilor lui Băsescu de la PMP? Au spus! Au spus că nu împart funcţiile din administraţie ca PSD-iştii la pile, relaţii şi protejaţi politici – au spus! Parolişti, nu?”,

a scris Victor Ponta pe Facebook.

Și USR a taxat dur aceste mișcări ale liberalilor, Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, atacându-i contondent pe liberali, considerând că prin această decizie nu dovedesc decât că și-au încălcat toate promisiunile, fiind în același timp și „un dezastru de imagine”.

Foto:realitatea.net