Prezent vineri la Constanţa, președintele și candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor, a declarat că în turul doi al alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie vor intra el şi candidatul PMP, Theodor Paleologu, fiind astfel vorba de un tur prezidențial „cum nu a avut România de 30 de ani”.

Kelemen Hunor a anunțat că s-au strâns semnăturile necesare pentru înscrierea oficială în cursa prezidențială. Acesta a declarat că  viziunea lui „nu este pentru maghiari, este pentru toţi cetăţenii României”.

„Este şi pentru români, şi pentru maghiari, şi pentru tătari, şi pentru turci, şi pentru evrei, şi pentru romi şi pentru toată lumea. Sper că voi reuşi să-i conving şi pe români că cea mai bună soluţie, cel puţin până în turul doi, este să mă voteze pe mine. Aţi încercat cu români, nu eraţi mulţumiţi, aţi încercat şi cu Iohannis, văd că există o oarecare nemulţumire, putem să continuăm pe acest drum. Încercaţi şi cu mine şi veţi vedea că va fi mult mai bine decât cu oricare dintre aceşti preşedinţi de până acum”,

a spus, potrivit Mediafax, Kelemen Hunor.

Legat de decizia CAB cu privire la colaborarea fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea, Kelemen Hunor este de părere că este o mare tragedie faptul că zece ani România a fost condusă de Traian Băsescu, acesta fiind colaborator al Securităţii, potrivit sentinţei Curţii de Apel Bucureşti. Hunor a mai adăugat că multe decizii luate de Traian Băsescu au origini în acest dosar ascuns.

Foto:Digi24