Candidatul UDMR la alegerile prezidentiale, Kelemen Hunor, este de părere că după destule încercări nereuşite cu preşedinţi români şi una mai puţin reuşită cu un preşedinte sas care a spart gheaţa în 2014, acum ar veni şi rândul unui preşedinte al României, maghiar, deoarece acesta „precis că va fi mai bun decât cei care au fost până acum”.

„Klaus Iohannis a spart gheața în 2014, când România a ales un sas ca și președinte. De ce nu ne-am duce mai departe, deci de ce ar trebui să ne întoarcem, acum vine rândul unui maghiar. Cu românii am făcut destule încercări, lucrurile nu prea au mers, am făcut o încercare și cu un sas, a ieșit cum a ieșit, nu suntem tocmai mulțumiți, dar acum să încercăm și un maghiar. Precis că va fi mai bun decât cei care au fost până acum, asta pot să vă garantez, va fi mai bun”,

a afirmat candidatul UDMR, Kelemen Hunor, la Conferința Tinerilor Maghiari, organizată la Băile Homorod, județul Harghita.

Candidatul UDMR la prezidențialele din 2019 a spus că numărul maghiarilor care îl susțin pe Iohannis s-a înjumătățit față de 2014, deoarece aceștia sunt dezamăgiți, iar acest lucru nu este o surpriză.

„82-83 la sută dintre maghiari în 2014 în turul doi au votat cu Iohannis. A știut și Iohannis că așa se va întâmpla, și noi am știut, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Acum, am făcut un sondaj de opinie, nu de mult, după europarlamentare, și vorbim de alegătorii siguri, care merg la vot, deci 42% dintre acești votanți l-ar sprijini pe Iohannis, deci s-a înjumătățit numărul celor care îl susțin pe Iohannis”,

a mai spus Kelemen.

Kelemen Hunor l-a criticat în termeni duri și pe președintele Iohannis, despre care a declarat că este singurul președinte al României care nu a adresat în toți cei cinci ani de mandat niciun mesaj comunității maghiarilor pe 15 martie, când se sărbătorește Ziua maghiarilor de pretutindeni.