DNA a cerut miercuri instanței supreme preschimbarea termenelor în dosarele în care sunt judecați Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, procurorii solicitând astfel judecarea cu celeritate a cauzelor, invocând în acest sens articolul 353 din Codul de Procedura Penală, care prevede că:

“Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.”

Cu privire la acestă solicitare, Liviu Dragnea consideră că DNA a intrat în panică, având probabil un grafic după care trebuie executat unul sau altul.

“Deci am auzit și eu că DNA-ul lui Iohannis a cerut curții supreme să scurteze termenul.. DNA a intrat în panică, sunt agitați. De ce sunt agitați? Au un grafic cu date când trebuie executat unul sau altul? Au explicat motivul? Astfel de cereri se depun când sunt situații excepționale. Unde e situația excepțională? E mult prea pe față. Nu se mai ascund. Totul e pe față”

Joi, judecătorii ICCJ au considerat că nu se impune preschimbarea termenului stabilit inițial, acesta rămânând stabilit pe 20 mai.

În cazul devansării termenului pentru Darius Vâlcov instanța a rămas în pronunțare.

Foto: Inquam/Octav Ganea