PSD a trimis vineri la consultările cu partidele politice de la Cotroceni, doi dintre deținuții politici care îl acuză pe Procurorul General al României de rele tratamente și refuzul repetat al eliberării din vremea când era șeful comisiei de eliberări de la Aiud. La ieșirea celor doi deținuți care au mai rămas câteva minute în plus peste programul prevăzut pentru a discuta cu președintele Iohannis, acestia și-au spus pe scurt povestea episodului Aiud în care au ținut să sublinieze că Augustin Lazăr este responsabil pentru tragedia lor, Ioan Muntean precizând că i-au cerut președintelui Iohannis să semneze decretul de revocare, acesta raspunzadu-le că “o să vadă”.

Ioan Muntean:

In 1980 am fost condamnat la 8 ani de temnita grea, am fost depus la Aiud. Comandantul penitenciarului cu cei de acolo au bagat cu regim restrictiv. Din acest pluton facea parte si Augustin Lazar, actualul procuror sef al Romaniei. El m-a amanat de doua ori si cand am spus ca sunt nevinovat a dat ordin la plutonierul major sa imi dea 10 zile de izolare ca am calomniat organele puterii de stat Am cerut dlui presedinte sa semneze decretul ca sa il revoce din functie si mi-a spus ca o sa vada.

Marin Iancu:

Am fost detinut politic 10 ani. Mi s-a amanat de patru ori liberarea. Va dau caracterizarile pe care mi le-au facut cei de la penitenciar unde nu am fost sanctionat, dar la sfarsit mi-au scris timp insuficient penru reeducare. In legatura cu Lazar nu am stiut cine este procurorul, nu am fost curios, ma interesa sa fiu liber, cand am vazut la TV ca a prezentat Antena 3 lista cu detinutii politici de la Aiud. Acest om lipsit de cultul umanitatii putea macar sa stea de vorba cu mine ca aveam copii, nevasta, nimic, am facut acolo inca 4 ani de zile lipsit de libertate.

Au declarat cei doi deținuți politici la Cotroceni.

Reamintim că prima reacție din partea PNL cu privire la decizia PSD de a trimite la Cotroceni doi deținuți politici i-a aparținut senatoarei PNL, Raluca Turcan, care a considerat că acest gest al PSD, este “un spectacol grotesc”.

foto: mediafax