Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pascu, susține într-un mesaj postat pe contul de Facebook, că nominalizarea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, pe lista de potențiali comisari europeni din partea României este o strategie prin care se încearcă împiedicarea acestuia de a candida la șefia PSD.

Înțeleg ca dl ministru Teodorovici s-ar afla pe o lista de posibili comisari din partea României, posibil a fi și fost transmisă la Bruxelles …Ulterior, apare informația ca dl ministru ia in considerare o candidatura la șefia PSD!? Oare asta sa fie cauza “nominalizării” pe lista respectiva? a scris Ioan Mircea Pascu pe Facebook.

Prezent marți seara la Antena 3, Eugen Teodorovici a anunţat că va avea trei propuneri pentru modificarea statutului PSD, care urmează să fie schimbat la Congresul extraordinar al PSD, odată cu alegerea noii conduceri a partidului, pe 29 iunie. „Spun de ani de zile PSD trebuie să fie acel partid care a înţeles foarte clar ce doreşte opinia publică. Trebuie să venim şi cu o dovadă clară. Cum este cea cu statutul. Eu o să am trei propuneri de modificare a statului, modificări de fond”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seară, la Antena 3.

Totodată, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a spus, întrebat dacă este interesat de funcția de președinte al PSD, că „ia în calcul absolut orice”.