Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, afirmă că funcția de comisar european nu beneficiază de imunitate, precum cea de eurodeputat.  Reacţia fostului vicepreşedinte al Parlamentului European vine în contextul în care europarlamentarii PSD Rovana Plumb şi Dan Nica sunt propunerile guvernului de la București pentru această poziţie.

„Aviz amatorilor: funcţia de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază! ?”,

a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

În vârstă de 70 de ani, Ioan Mircea Pașcu a fost un nume important care a lipsit din lista candidaților PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai. Pașcu și-a arătat nemulțumirea în repetate rânduri în legătură cu acest fapt punând excluderea sa din lista candidaților pe seama unor „sacrificii rituale ce au avut loc în PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, vineri, Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, şi anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb, cei doi urmând să susțină în perioada următoare interviurile cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru poziţia de comisar european.

Foto:Facebook