Sâmbătă, la malul mării, în stațiunea Neptun, continuă întâlnire preşedintelui interimar al PSD, Viorica Dăncilă, cu liderii organizaţiilor judeţene, pentru a discuta despre pregătirea Congresului din 29 iunie şi despre activitatea partidului din perioada următoare.

Vineri seara, premierul Dăncilă a declarat că nu se discută încă despre remanierea Guvernului. Potrivit declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă, remanierea nu este o temă nici acum nici după congresul PSD din 29 iunie.

“Atunci când iei o decizie, trebuie să calculezi foarte bine, să pui în balanţă ce este mai bine pentru guvernare. Nu facem o schimbare de dragul de a o face. Cred că trebuie să ai argumente solide. În momentul în care vom discuta acest subiect, ne vom gândi şi la remaniere, poate ne vom gândi la restructurare, sau poate nu vom face. Pentru mine, după congres este important să facem o analiză în toate organizaţiile judeţene, să mă întâlnesc cu toţi preşedinţii de organizaţii, să merg în teritoriu, pentru mine aceasta reprezintă o prioritate. Şi bineînţeles, după congres, avem primele 6 luni de guvernare. Vreau să ieşim cu ceea ce am realizat, ceea ce nu am realizat, să facem o analiză pe fiecare minister în parte”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a comentat și anuțul făcut ieri de fostul secretar general al partidului, Codrin Ștefănescu, conform căruia, acesta urmează să candideze din nou, la Concresul PSD, pentru funcția de secretar general.

“Este opinia lui. Vom discuta la întâlnirea pe care o avem despre profilul pe care trebuie să îl aibă viitoarea conducere, pentru că este important să ne pliem şi pe ceea ce vor oamenii”, a arătat ea.

Președintele interimar al PSD a mai declarat că toţi cei care vor să candideze pentru o funcție, trebuie să beneficieze de această oportunitate, iar dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla. Cât despre ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ea a menţionat că dacă vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, nimeni nu o să îi îngrădească acest drept şi va fi introdus în sondajele de opinie efectuate de partid.

Marele absent de la Neptun este Paul Stănescu, care întrebat dacă Liviu Dragnea mai este membru PSD, Stănescu a explicat faptul că statutul formaţiunii prevede pierderea calităţii de membru de partid în momentul unei condamnări definitive cu executare şi a menţionat că el nu a avut o problemă personală cu fostul lider al partidului, ci una politică, emitand în același timp și o teorie care a fost vehiculată în legătură cu motivul pentru care a fost aleasă dată de 29 iunie pentru Congresul Extraordinar al PSD, informează agerpres.ro.

“Nu cred că mai este (membru PSD – n.r). Mulţi au zis că s-a pus congresul pe 29 pentru că pe 3 e posibil să dea CCR că au fost nelegal constituite completurile de trei – glumeau unii. Dar, conform statutului, în momentul în care ai fost condamnat definitiv, îţi pierzi calitatea de membru de partid. (…) Spun juriştii că în momentul în care completul de cinci te-a condamnat, chiar dacă completul de trei nu ar fi constituit legal, execuţi în continuare pedeapsa. Eu lui Dragnea, vă spun sincer, îi doresc multă sănătate, să fie cât mai repede acasă. Eu n-am avut o problemă cu el ca persoană, ca om, eu am avut o problemă politic. Adică eu n-am fost de acord cu proiectul lui politic din cauza căruia s-a întâmplat ce s-a întâmplat, el e acolo şi partidul a luat 22%. Asta a fost tot. (…) Sănătate şi să vină acasă cât mai repede”

A declarat Stănescu.

Conform unor surse, in discuțiile informale de vineri seară, de la un restaurant din stațiune, s-a avansat o nouă variantă de lucru:

  • Președinte executiv: Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării
  • Secretar general: Marius Dunca, liderul PSD Brașov

Surse din partid spun că Viorica Dăncilă este de acord cu această variantă, dar i-ar susține și pe Marian Oprișan ca președinte executiv și pe Felix Stroe ca secretar general.

Foto:Agerpres