Sindicaliștii din Finanțe fac dezvăluiri incendiare cu privire la reorganizarea instituției din 2013 în care, conform declarațiilor acestora, a existat implicarea SRI, implicarea procurorilor și a unui grup restrâns de politicieni care influențau activitatea instituției prin acțiuni bine trasate, informează facebook.com/StiriGazetaRomana care citează mediafax.

“Odata cu reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală din 2013, un grup mic de politicieni influenți a hotărât să-și creeze un instrument foarte puternic de șantaj, aducând la un loc ofițeri SRI, procurori și oameni special angajați de către conducerea ANAF din acea perioadă. Prin această măsură au fost dați afară 1950 de specialiști la nivel național pentru a face loc celor veniți la noua structură constituită – direcția antifraudă fiscală. Concomitent, a fost desființată Autoritatea Națională a Vămilor, fiind distruse sau pierdute arhivele instituției pentru a nu se mai cunoaste modul în care operau dutyfree-urile în perioada când vama era condusă de Gelu Ștefan Diaconu”, arată Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, informează Mediafax.

De asemenea sindicaliștii din finanțe, își declară surprinderea că nici până în ziua de astăzi nimeni nu a fost tras la răspundere deși se știe foarte bine mizeria din ANAF.

“Ne miră în continuare cum cei care au orchestrat aceste operațiuni nu pățesc nimic, chiar au tupeul să explice opiniei publice cum funcționează statul de drept, deși cunosc perfect mizeria creată și faptul că din ANAF au plecat 1950 de specialiști pentru a se putea înființa acest adevărat instrument al terorii.

Protocolul dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și ANAF a fost semnat în anul 2013 de Tiberiu Nițu, în calitate de procuror general și de Gelu Diaconu, președinte ANAF la acea vreme. La capitolul II al protocolului, intitulat “Aspecte privind operaționalizarea Direcției de combatere a fraudelor” se precizează că: Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției de combatere a fraudelor își desfășoară activitatea „prin detașare în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști economico – financiari”. Prin art. 3 litera C din Protocol s-au constituit echipe mixte de procurori/inspectori ANAF care urmau să procedeze “la valorificarea informațiilor și strângerea probelor privind comiterea unor infracțiuni”

Au declarat reprezentații sindicatelor din Finanțe.