În urma refuzului lui Klaus Iohannis de a accepta sau participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la preşedinţie invită reprezentanţii mass-media la „un dialog deschis”, marţi, la ora 18:00, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului, la „Sala Spiru Haret”, a anunţat Biroul de presă al partidului.

Accesul este liber pentru toţi reprezentanţii mass-media desemnaţi de către instituţiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor se face pe baza legitimaţiei de presă şi a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16:00, precizează PSD.

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la preşedinţie, explică și de ce își dorește această dezbatere:

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România și, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare și fuga de întrebări, nici cu aroganța pe care o afișează președintele Iohannis și disprețul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis și această selecție pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode.

Eu am ales să am o discuție liberă, deschisă, cu oricine are întrebări despre viziunea candidatului pentru România. Voi avea un dialog deschis cu TOȚI jurnaliștii care își doresc să participe, astăzi, începând cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului, sala Spiru Haret. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16:00.

Iar de la ora 21:00, ne vedem la Antena 3!”,

a scris Dăncilă pe Facebook.