Fosta glorie a tenisului mondial, Ilie Năstase, este din nou Numărul 1. Acesta a fost desemnat să deschidă lista candidaților la alegerile europarlamentare din 26 mai a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Alături de marele tenismen, pe lista candidaților UNPR, pe a doua poziție din listă se regăsește un alt nume mare al sportului românesc, Anghel Iordănescu.

Miercuri, UNPR a depus la Biroul Electoral Central  lista candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai, precum şi cele 327.890 de semnături valide pentru susţinerea candidaturii partidului la alegerile pentru Parlamentul European.

Cei doi generali de pe lista UNPR pentru alegerile europarlamentare nu sunt străini de scena politică, Ilie Năstase având la activ un mandat de senator în Parlamentul României din parte Alianței  PSD-UNPR-PC. Prima încercare politică a marelui tenismen a fost în anul 1996, atunci, Ilie Năstase a candidat la Primăria Capitalei din partea PDSR, dar a pierdut alegerile în fața lui Victor Ciorbea.

Anghel Iordănescu a candidat pe listele PSD la Senatul României, în județul Ilfov, fiind a patra opțiune. Voturile adunate de acesta nu i-au permis să devină senator imediat. În februarie 2008, în urma demisiei lui Teodor Filipescu, Iordănescu a preluat locul acestuia pentru ultimele 10 luni de mandat. În toamna lui 2008 a candidat din nou într-unul din colegiile din județul Ilfov, obținând un nou mandat de senator.

Foto:realitatea.net