După ce în data de 20 mai, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă apelul liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, a amânat pronunţarea în dosar pentru data de 27 mai, azi, ICCJ ar putea pronunţa sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, Liviu Dragnea nu a fost prezent, fiind reprezentat în sala de judecată de avocați. Tot în ședința din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care acesta a fost achitat la instanţa de fond.

“DNA a făcut apel faţă de soluţia de achitare dată de instanţa de fond în cazul inculpatului Liviu Dragnea. Soluţia instanţei de fond este nelegală şi netemeinică. Există probatorii privind transferul de rezoluţie infracţională de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atât în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, cât şi cu privire la falsul intelectual. Instanţa de fond a stabilit că Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu. Vă solicităm să dispuneţi condamnarea inculpatului Liviu Dragnea şi pentru infracţiunea de fals intelectual. Dragnea este autorul moral al infracţiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu. Vă solicităm să reanalizaţi probatoriile şi să majoraţi spre mediu pedepsele”, a spus, potrivit Agerpres, procurorul DNA.

Unul dintre cei 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul lui Liviu Dragnea,  judecătoarea Luciana Mera va ieşi la pensie începând cu data de 1 iunie. Alături de aceasta, din completul de 5 mai fac parte Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus şi Rodica Aida Popa.

Foto:Agerpres