Alianța 2020 USR-PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral sub forma unui picnic în Parcul Izvor din București. Evenimentul va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19:30 să înceapă discursurile președinților celor două partide, Dan Barna și Dacian Cioloș, și ale candidaților la europarlamentare. La miting vor fi prezenți și invitați din străinătate, unul dintre aceștia fiind liderul Alianței Liberal-Democraților Europeni(ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Prezența liderului ALDE Europa la București și participarea acestuia la mitingul organizat de USR-PLUS este o lovitură de imagine dată partidului condus de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ALDE România fiind partid afiliat al ALDE Europa.  Deși Tăriceanu a declarat că Guy Verhofstadt se folosește de subiectul excluderii ALDE România pentru propria campanie electorală, nemulțumirile ALDE Europa, potrivit președintelui  Guy Verhofstadt, țin mai degrabă de nerespectarea promisiunilor făcute de Călin Popescu Tăriceanu, prin care, ALDE România se angaja să nu sprijine schimbări în domeniul Justiției contrare recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În contextul anunțului făcut de Guy Verhofstadt cu privire la viitorul alianței, este un semnal clar că Alianța 2020 USR-PLUS  va fi parte din viitorul grup din Parlamentul European în condițiile în care, ALDE România și implicit liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu au fost criticați în mai multe rânduri de liderii Alianței, fiind luată în discuție inclusiv o excludere din familia ALDE Europa a partidului condus de Tăriceanu.

Foto:B1.ro