Guvernul va adopta, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2019.

Proiectul de rectificare a bugetului statului şi cel pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 au fost prezentate în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern de joi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că este vorba despre o rectificare pozitivă şi că reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocaţi. Dăncilă a precizat că vor fi menţinute investiţiile în domeniile prioritare, precum educaţia, sănătatea şi infrastructura rutieră, precum şi măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităţilor locale, lucru confirmat și de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Liderul de la Palatul Victoria a mai subliniat că implementarea proiectelor de investiţii va continua, precizând că a luat deja o serie de măsuri pentru impulsionarea lucrărilor.

Consiliul Economic şi Social a avizat favorabil, în şedinţa de joi, rectificarea, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul consiliului.

Ședința de Guvern va alea loc la Palatul Victoria, luni la ora 14:00.