Comisiile juridică şi de buget ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, un raport de respingere în cazul proiectului de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Nicuşor Halici, a propus raport de respingere pe motiv că domeniile pentru care Guvernul intenţionează să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară vizează şi legi organice, lucru interzis de lege.

„În câteva puncte ale proiectului de lege sunt vizate modificări ale legilor din domeniul organic”,

a spus, potrivit Agerpres, Nicușor Halici.

Potrivit sursei citate, deși reprezentantul Guvernului, Nini Săpunaru, a explicat că o decizie a CCR precizează că se poate modifica o lege organică, dar în punctele care nu vizează domeniul organic, la vot, proiectul a primit raport de respingere cu 26 de voturi „pentru” raport de respingere, 20 – „împotrivă” şi două abţineri.

Raportul de respingere votat marți în Comisiile juridică şi de buget ale Camerei Deputaţilor urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaților și Comisia de Buget-Finanțe au acordat miercuri un raport suplimentar de adoptare a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, după ce ieri a fost adoptat un raport negativ cu voturile PSD. Proiectul urmează să fie votat în plen. Camera Deputaților este for decizional. Guvernul a spus că dacă această lege nu trece, atunci Executivul nu poate să muncească în vacanța parlamentară și este obligat să dea ordonanțe de urgență și să cheme parlamentarii la muncă în sesiune extraordinară.

Au fost eliminate în comisii unele prevederi din domeniul energiei și al finanțelor publice.

Foto:Digi24