Guvernul Ludovic Orban se va reuni miercuri, începând cu ora 12:00, în prima şedinţă, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Executivului.

La şedinţa informală de luni a Guvernului Orban au fost discuţii şi despre priorităţile Executivului, premierul Ludovic Orban declarând că ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, cel mai probabil marţi, „dacă va fi gata”.

Totodată, el le-a cerut miniştrilor Economiei şi Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

Luni seara, după depunerea jurământului de învestire în funcţie, noul Guvern a avut o reuniune informală la Palatul Victoria, în cadrul căreia premierul le-a mai cerut miniştrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a mulțumit președintelui pentru prezența la ședința informală și a anunţat că şeful statului este invitat şi la această reuniune a Executivului.

Foto: puterea.ro