Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, un proiect iniţiat de Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, ce urma a fi un lanţ de magazine cu produse româneşti, nu este susţinut de noul ministru de resort, Adrian Oros, deoarece „nu este serios şi nu are impact economic şi social”. Până în prezent au fost deschise două magazine, unul în Sibiu şi unul în Bucureşti.

„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreşedinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social.”,

a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă, conform zf.ro

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, companie cu capital integral de stat, cu un capital social de 93 de milioane de lei, a fost înființată anul trecut prin hotărâre de guvern cu scopul declarat de valorificare a resurselor şi producţiei agricole naţionale și să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe. Adrian Izvoranu, preşedintele societăţii, anunţa recent că a închiriat spaţii şi a discutat cu furnizori din toată ţara pentru a deschide 80 de magazine cu produse agroalimentare româneşti în următorii doi ani, stabilite în planul de buget.

Oros a mai spus că va trimite corpul de control pe teren să verifice toate plăţile privind acest proiect, şi mai ales să verifice legalitatea în care s-au efectuat.

„Vom verifica fezabilitatea acestui proiect”.

Nici Ludovic Orban, premierul României, nu consideră că este de datoria statului să facă aprozare cu produse agroalimentare autohtone.

Foto: facebook