În data de 28 decembrie, la finalul ședinței CSAT, Klaus Iohannis a anunțat că a luat decizia de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major. Șeful statului a motivat decizia prelungirii mandatului prin faptul că România nu poate să rămână fără un șef al armatei.

Totodată, Ioannis a ținut să precizeze că:

„CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării” privind propunerile pentru șefia Statului Major, și a acuzat „o situație foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu e capabil să gestioneze problemele mari ale țării”.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a susținut că președintele nu ar fi avut atribuții privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major și că, în acest fel, s-ar crea premisele unui nou conflict juridic de natură constituțională, acesta fiind și motivul pentru care Guvernul, atacă decretul emis de președinte în contecios administrativ, informează Digi24.

Generalului Nicolae Ciucă se află la conducerea Statului Major General al Armatei Române de la data de 1 ianuarie 2015. Nicolae Ciucă i-a urmat în funcție generalului Ștefan Dănilă.

Ca prim efect al acestui demers este suspendarea decretului.

Sursă Foto: gov.ro