Deputatul Varujan Pambuccian a semnat luni, 16 septembrie, în numele grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, pactul propus vineri de premierul Viorica Dăncilă, devenind în acest fel primul grup parlamentar care semnează acest pact.

Premierul Viorica Dăncilă va susține, la sediul central al PSD, din Bulevardul Pavel Kiseleff, o conferință de presă, luni seară, de la ora 19, informează biroul de presă al prim-ministrului.

Vineri, președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat că a propus tuturor partidelor politice un pact pentru bunăstarea românilor. Potrivit premierului, prin asumarea de către partidele politice a pactului propus de PSD se dorește ca cetățenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012.

Acest pact s-a lovit însă atât de critici, cât și de refuzul opoziției de a fi semnat, lucru ce a dus la o reacție dură din partea secretarului general al PSD, Mihai Fifor, care a considerat că în urma refuzului partidelor de opoziție de semnare a „Pactului național pentru bunăstarea românilor” cei care au refuzat prin asta nu fac decât să confirme faptul că „dacă vin ei la guvernare, gata cu majorările de pensii și salarii, gata cu impozitul de 1% pentru microîntreprinderi, gata cu taxele mici pe activități independente, gata cu finanțarea unor noi afaceri prin Programul <<Start-up Nation>>”!

Foto: gov.ro