Luni, cinci deputaţi din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu au demisionat din grupul ALDE de la Camera Deputaților, demisiile acestora urmând să fie anunţate miercuri în plen. În urma plecării acestora, ALDE nu mai are numărul suficient de membri pentru a beneficia de un grup parlamentar la Camera Deputaţilor, relatează Hotnews.

Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Mihai Niță și Marian Cucșa și-au depus luni la Biroul Permanet demisiile, primii trei dintre aceștia fiind excluși vineri din ALDE după ce au acceptat să fie nominalizați de premierului Viorica Dăncilă pentru a ocupa portofoliile vacante din Guvern.

Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă şi „cozile de topor” din ALDE urmăresc destructurarea partidului, însă nu vor reuşi.

„Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dăncilă şi a cozilor de topor din ALDE, Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă şi Băişanu. Nu o să îi reuşească. Nu îmi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. După cum vedeţi nu mi-e teamă. Să nu creadă că cedez la şantaj. Dacă o să aibă şantaj la mine o să vedeţi exact poziţia contrară”,

a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

„Sunt trei organizaţii care văd că sunt rebele şi nu vor să recunoască decizia forului statutar. E organizaţia de la Prahova, condusă de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupă, care nu cred că a vorbit vreodată în Parlament. (…) Mai este organizaţia de Timiş, care am văzut că ne-a făcut o adresă, care, practic, contestă deciziile Delegaţiei Permanente. Dar într-un partid există nişte reguli democratice (…), orice subiect face obiectul unei dezbateri, apoi se supune la vot şi se adoptă cu votul majorităţii şi minoritatea se supune deciziei majorităţii.”

Potrivit regulamentului de funcționare al grupurilor parlamentare, un grup parlamentar se poate înfiinţa şi funcţiona dacă are în componenţă minimum 10 membri aleşi pe lista aceluiaşi partid. Grupul ALDE de la Cameră avea doar 14 membri aleşi pe lista partidului.

Foto:stirileprotv