Deși în repetate rânduri a declarat că nu este convinsă că o candidatură la prezidențiale este oportună, Gabriela Firea, a revenit asupra deciziei de a nu candida la alegerile prezidențiale. Aceasta a declarat sâmbătă la un post tv, că s-a decis să intre în competiţia pentru alegerile prezidenţiale deoarece lucrurile nu merg în “direcţia bună” pentru PSD.

„Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Şi chiar nu aveam intenţie să intru într-o competiţie internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câştige toate bătăliile interne aşa cum se vede că si doamna premier are aceleaşi instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câştiga orice bătălie. E greu să lupţi cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiţie – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcţia bună şi pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidenţialele, ci şi localele şi parlamentarele. Şi nu am vrut să fiu în situaţia când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă şi menţin procentul de credibilitate din ţară doar petru mine pentru la anul, la locale, şi că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Numele primarului general al Capitalei a mai fost vehiculat pentru a reprezenta social-democrații în cursa pentru Palatul Cotroceni, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a nominalizat-o pe Gabriela Firea drept posibil candidat PSD pentru alegerile prezidențiale din toamnă chiar în seara zilei de 26 mai, când PSD a pierdut alegerile euoparlamentare. La momentul respectiv, Gabriela Firea s-a arătat surprinsă de nominalizare și l-a refuzat pe Liviu Dragnea.

Potrivit unor sondaje de opinie, la capitolul încredere, Gabriela Firea se situează pe primul loc. Aceasta se bucură și de sprijinul unor lideri din partid, liderul PSD Olt, Paul Stănescu a declarat, că singurul candidat PSD cotat cu șanse reale la alegerile prezidențiale este primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Soţul Gabrielei Firea, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele a anunţat, la finele lunii mai, că intenţionează să candieze la alegerile prezidenţiale ca independent. Legat de participarea primarului general al Capitalei în competiţia pentru prezidenţiale, soţul Gabrielei Firea, a spus că îşi retrage candidatura dacă primarul general va fi desemnat de PSD pentru cursa pentru Cotroceni.

Foto:Mediafax