Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara la un post de televiziune, că a decis să nu se înscrie în cursa pentru şefia PSD, la Congresul care va avea loc în luna februarie 2020. Firea a explicat că va candida doar în momentul în care se va simți pregătită, în acest moment prioritar fiind un nou mandat la PMB și o eventuală poziție de vicepreşedinte.

„Sunt foarte ponderată când vine vorba de funcții și tot timpul spun că dacă va fi să fie la un moment dat, aceste funcții vor veni. Chiar nu vreau să fac acest lucru, simt că nu sunt în acel moment în care să-mi asum o astfel de funcție. Eu cred că pot să ajut PSD din alte poziții. Vreau să lupt pentru Primăria Capitalei, vreau să lupt pentru bucureșteni. Cum se zice, dacă la un moment dat se va coace, atunci voi lua în considerare și această variantă“,

a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Deși a luat decizia de a nu candida pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat, Gabriela Firea a precizat că pentru o funcţie de vicepreşedinte va discuta cu colegii de partid.

„Am luat decizia, nu mă înscriu. Dacă va fi la un moment dat timpul, dacă se va face timpul cu siguranţă vom afla. În primul rând sunt o persoană care îi respectă foarte mult pe cei din jur şi chiar dacă uneori am replici nu neapărat contondente, mă apăr şi eu cum pot, uneori, fără a jigni, fără a folosi cuvinte care nu sunt în vocabularul elevat al limbii române, mă apăr, dar asta nu înseamnă că nu îi respect pe adversari, cu atât mai mult îmi respect colegii, echipa. Şi atunci când am avut o perioadă de 8-9 luni de dispută cu fosta conducere, s-a dovedit că am avut dreptate cei care am reacţionat. Acum decizia este să nu intru într-o astfel de competiţie pentru luna februarie. Nu pentru poziţia nr. 1, pentru celelalte voi discuta cu colegii mei, de vicepreşedinte, vom discuta”,

a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai declarat că și-ar dori ca stânga și centru stânga să se reunească în jurul PSD și nu în jurul altor formațiuni, pentru că, potrivit declarațiilor Gabrielei Firea, „noi am dat cei mai buni miniștri și prim-miniștri“.

Foto:Romaniatv.net