UPDATE: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se retrage din cursa pentru prezidențiabilul PSD, spun surse din interiorul ședinței BPN al PSD care se desfășoară înaintea ședinței CEx, conform facebook.com/StiriGazetaRomana.

“Dragoste cu forță, nu se poate!”

A declarat Gabriela Firea înaintea intrării la ședință.

Știrea inițială: Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat convinsă că l-ar putea învinge pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis la următoarele alegeri prezidenţiale în cazul în care ar beneficia de susţinerea politică a PSD, ALDE şi Pro România.

“Încerc să îi conving pe colegii mei că PSD are nevoie de un candidat care să lupte pentru câştigarea alegerilor. Aud în spaţiul public fraze de genul ‘PSD, după înfrângerea de la europarlamentare, trebuie să se mulţumească cu faptul că intră în turul doi’. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. (…) Eu l-aş învinge pe domnul preşedinte Klaus Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE, Pro România. Împreună, în această alianţă electorală, pe care am putea-o numi USL 2, sunt convinsă de ceea ce gândesc, ceea ce spun, cum voi comunica şi cum mă voi adresa românilor şi am convingerea că voi câştiga aceste alegeri. Problema e să ajung în situaţia de a fi un candidat. Deocamdată sunt abia un candidat la candidatură”, a declarat, potrivit Agerpres, Gabriela Firea luni pentru B1 Tv.

Luni, președintele PSD, Viorica Dăncilă a purtat discuții despre susținerea unui candidat, candidat PSD, cu liderii celor două partide. Potrivit celor spuse de Viorica Dăncilă, nu s-a ajuns la un acord în această privință. În condiţiile în care conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat de Congres pe 3 august, Gabriela Firea a apreciat că este benefic pentru democraţia din partid să candideze.

“Merg să discut cu colegii mei din BPN şi CEX. Nu de alta, dar în continuare, indiferent ce se va întâmpla mâine şi care va fi votul, consider că pentru democraţia din partid, pentru faptul că vrem să demonstrăm cu fiecare acţiune în parte că nu mai suntem ca la partidul comunist, în care să avem candidaţi unici, primiţi cu ovaţii şi osanale – e o competiţie normală, internă, câştigă cel care obţine majoritatea sufragiilor, iar, bineînţeles, ulterior partidul trebuie să respecte acea decizie. (…) Nu mă retrag până când nu am o discuţie cu toţi colegii mei, pentru că aşa mi se pare normal”, a mai declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai menţionat la B1 TV, că potrivit sondajelor pe care le-a văzut în ultimele două luni, la capitolele încredere şi favorabilitate se află pe primul loc, “urmată la un procent foarte mic” de preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru în funcție  “este în marja partidului“, cu 25-26%.

Foto: Mediafax