Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă fiind într-un studio de televiziune, a făcut dezvăluiri explozive despre perioada în care, ca și secretar de stat în guvernul Isărescu, a preluat pentru reorganizare departamentul de comunicare de la Ludovic Orban, unde a constatat că „din 100 de angajați, 50 dintre ei nici nu veneau la serviciu!”, declarând că are și dovezi în acest sens.

„Cu neplăcere, îmi aduc aminte de anul 2000, ca secretar de stat în Guvernul Mugur Isărescu, am preluat conducerea departamentului de comunicare chiar de la domnul Ludovic Orban. Erau 100 de angajați. În momentul când mi s-a dat sarcina din partea domnului premier să fac restructurarea acelui departament… am aflat că 50 dintre ei nici nu veneau la serviciu. Eu am acele agende. Repet, sunt oameni care ar trebui să se ascundă în scorbură cu privire la acest subiect al politizării administrației și la faptul că au angajat oameni pe pile, soții, amante, precum spun ei. Eu vă spun că erau oameni angajați la Guvernul României și nu veneau la muncă! Lucruri reale, lucruri trăite!”,

a declarat primarul general al Capitalei, în studioul Antena3.

Această dezvăluire vine în contextul în care PNL susținea, prin vocile liderilor săi printre care și Ludovic Orban, că în ce privesc concedierie programate din aparatul bugetar, acestea vor fi concentrate doar pe „pile, amante, cunostiinte, rude”.

„Nu dăm afară oameni care-și fac treaba, dar ați umplut ministerele, instituțiile cu pile, amante, cunoștințe, rude”,

a declarat Tinel Gheorghe.