Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook, după ce Consiliul UE a aprobat lista persoanelor nominalizate pentru funcţiile de comisari europeni, că Rovana Plumb va fi comisar pentru Transporturi „în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL”.

„Rovana Plumb va fi comisar european pentru Transporturi, în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL. Chiar dacă europarlamentarii acestor partide vor acţiona contrar oricăror cutume şi vor vota, la audierile din comisii, împotriva comisarului desemnat din partea ţării noastre, nu vor reuşi decât să se umple de ridicol şi să o pună într-o poziţie delicată pe Ursula von der Leyen, care şi-a asumat această nominalizare în deplină cunoştinţă de cauză şi cu respectarea tuturor reglementărilor legale”,

a scris Gabriela Firea, conform mediafax.

Potrivit acesteia, votul în comisii este doar consultativ, iar în plen votul se acordă întregii Comisii, în bloc, fiind foarte puţin probabil ca europarlamentarii USR şi PNL să voteze altfel decât grupurile politice din care fac parte, „doar ca să se răzbune pe PSD”.

„Este foarte trist că tocmai cei care se erijează în reprezentanţii noului mod de a face politică se pretează la astfel de jocuri meschine, politicianiste, din care de pierdut nu are nici PSD, nici Rovana Plumb, ci România”,

a mai scris Firea.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat marţi, la Bruxelles, echipa de comisari şi noua structură a următorului executiv european, eurodeputata PSD Rovana Plumb fiind propusă pentru portofoliul Transporturi, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În următoarea etapă, Parlamentul European va trebui să aprobe întregul colegiu al comisarilor, inclusiv Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate/vicepreşedintele Comisiei Europene. Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnaţi în faţa comisiilor parlamentare relevante, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului.

Pe baza aprobării date de către Parlamentul European, Consiliul European numeşte în mod oficial Comisia Europeană, în conformitate cu articolul 17, alineatul (7) din Tratatul Uniunii Europene.

Comisarii europeni nominalizaţi de Ursula von de Leyen urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie – 8 octombrie.

Foto: OFSD